/130 kolejowa IV

/projekt

/130 kolejowa IV

/projekt

/130 kolejowa IV

/projekt

/zakres opracowania
Projekt wnętrz apartamentu

/autor
KAEL architekci

/projekt i realizacja
2020 / 2021

/lokalizacja
Warszawa, Polska

/zakres opracowania
Projekt wnętrz apartamentu

/autor
KAEL architekci

/projekt i realizacja
2019 / 2020


/lokalizacja
Warszawa, Polska

/plan mieszkania

/plan mieszkania

KOLEJOWA_IV_V2_RZUT

/założenia projektowe

Przestrzeń mieszkania powinna stać się strefą komfortu dla ludzi w niej mieszkających. Funkcjonalność oraz walory estetyczne odgrywają tak samo ważną rolę, a w naszych projektach łączą się w spójną całość.

Projekt mieszkania przy ulicy Zdziechowskiego w Warszawie został przearanżowany tak, aby strefa dzienna mogła lepiej spełniać swoją funkcję, czyli służyć mieszkańcom jako miejsce wspólnego spędzania czasu i wypoczynku. Na rzecz salonu zrezygnowaliśmy z jednej z trzech łazienek oraz garderoby, dzięki czemu udało się odzyskać 10 m² przestrzeni.

/koncepcja

We wnętrzu przeważają stonowane kolory oraz proste, wyraziste formy. Meble w kolorze orzecha canaletto kontrastują z jasnymi ścianami, a kamień dodaje całości charakteru. Elementem wyróżniającym ten projekt z pewnością jest gładka betonowa podłoga.

Kształtowanie przestrzeni w pewien sposób umożliwiają panele przesuwne ze szkłem ornamentowym - jest to niebanalne rozwiązanie na zamknięcie holu. Szklane tafle oraz lustro przykrywające całą ścianę wpływają na optyczne powiększenie korytarza. Natomiast zaplanowane oświetlenie umożliwia dowolną aranżację.

We wnętrzu sypialni zastosowaliśmy ciekawy zabieg, który umożliwił oddzielenie części przeznaczonej do spania od garderoby za pomocą toaletki stanowiącej ścianę działową.


Wnętrze kryje w sobie elegancję, minimalizm i surowość, a tym samym jest w pełni funkcjonalną przestrzenią dla swoich mieszkańców.

/wizualizacje

/założenia projektowe

Przestrzeń mieszkania powinna stać się strefą komfortu dla ludzi w niej mieszkających. Funkcjonalność oraz walory estetyczne odgrywają tak samo ważną rolę, a w naszych projektach łączą się w spójną całość.

Projekt mieszkania przy ulicy Zdziechowskiego w Warszawie został przearanżowany tak, aby strefa dzienna mogła lepiej spełniać swoją funkcję, czyli służyć mieszkańcom jako miejsce wspólnego spędzania czasu i wypoczynku. Na rzecz salonu zrezygnowaliśmy z jednej z trzech łazienek oraz garderoby, dzięki czemu udało się odzyskać 10 m² przestrzeni.

/koncepcja

We wnętrzu przeważają stonowane kolory oraz proste, wyraziste formy. Meble w kolorze orzecha canaletto kontrastują z jasnymi ścianami, a kamień dodaje całości charakteru. Elementem wyróżniającym ten projekt z pewnością jest gładka betonowa podłoga.

Kształtowanie przestrzeni w pewien sposób umożliwiają panele przesuwne ze szkłem ornamentowym - jest to niebanalne rozwiązanie na zamknięcie holu. Szklane tafle oraz lustro przykrywające całą ścianę wpływają na optyczne powiększenie korytarza. Natomiast zaplanowane oświetlenie umożliwia dowolną aranżację.

We wnętrzu sypialni zastosowaliśmy ciekawy zabieg, który umożliwił oddzielenie części przeznaczonej do spania od garderoby za pomocą toaletki stanowiącej ścianę działową.


Wnętrze kryje w sobie elegancję, minimalizm i surowość, a tym samym jest w pełni funkcjonalną przestrzenią dla swoich mieszkańców.

/wizualizacje

ciekawy salon
stół w kuchni
kolor taupe w salonie
04a_kolejowa_IV_kael_architekci_projektowanie_wnetrz
lastryko w łazience
kolory ziemi w salonie
sofa kolarowa
panele na ścianie w salonie
04_kolejowa_IV_kael_architekci_projektowanie_wnetrz
minimalistyczna kuchnia
siedzisko
minimalistyczne łóżko
szafa za lamelkami w sypialni
profil wiszący w łazience
12_kolejowa_IV_kael_architekci_projektowanie_wnetrz
11_kolejowa_IV_kael_architekci_projektowanie_wnetrz

copyright © kael architekci 2019. All rights reserved.

kael architekci 2018  ©

copyright © kael architekci 2019. All rights reserved.

facebook   |   instagram   |   blog   |  contact

facebook   |   instagram   |   blog   |  contact