/136 jana kazimierza

/projekt

/126 jana kazimierza

/projekt

/136 jana kazimierza

/projekt

/zakres opracowania
Projekt wnętrz apartamentu

/autor
KAEL architekci

/projekt i realizacja
2022

/lokalizacja
Warszawa, Polska

/zakres opracowania
Projekt wnętrz apartamentu

/autor
KAEL architekci

/projekt i realizacja
2022


/lokalizacja
Warszawa, Polska

/plan mieszkania

/plan mieszkania

JANA_KAZIMIERZA_RZUT

/założenia projektowe

Mieszkanie przy ul. Jana Kazimierza w Warszawie to niecałe 60 m2 przestrzeni zaprojektowanej z myślą o dwóch osobach dorosłych. Naszym celem było stworzenie jak najbardziej przestronnego wnętrza i maksymalne wykorzystanie dostępnej powierzchni bez utraty miejsca na zbędną komunikację. Całość miała charakteryzować się zauważalną nutą elegancji przy zachowaniu domowej przytulności.

/koncepcja

Początkowo, układ funkcjonalny zakładał dodatkowe podziały w postaci ścian działowych. Zdecydowaliśmy się je usunąć, aby uzyskać otwartą część dzienną z dużą ilością światła słonecznego. Dzięki temu zabiegowi po wejściu do mieszkania widoczna jest spora przestrzeń. Optycznie powiększa ją ściana w całości (razem z drzwiami) pokryta czarnym lacobelem, za którą znajduje się strefa prywatna. Salon jest wyraźnie oddzielony od części kuchennej wysoką zabudową, w której został ukryty szacht instalacyjny. Ciekawym rozwiązaniem, pozwalającym na oszczędność przestrzeni jest wyspa kuchenna połączona z blatem, który w razie potrzeby może być wysunięty i pełnić funkcję stołu dla sześciu osób.

To niewielkie mieszkanie kryje w sobie wiele oryginalnych i praktycznych rozwiązań, a przede wszystkim zachwyca niepowtarzalnym stylem dopracowanym w najdrobniejszych szczegółach.

/wizualizacje

/założenia projektowe

Mieszkanie przy ul. Jana Kazimierza w Warszawie to niecałe 60 m2 przestrzeni zaprojektowanej z myślą o dwóch osobach dorosłych. Naszym celem było stworzenie jak najbardziej przestronnego wnętrza i maksymalne wykorzystanie dostępnej powierzchni bez utraty miejsca na zbędną komunikację. Całość miała charakteryzować się zauważalną nutą elegancji przy zachowaniu domowej przytulności.

 

/koncepcja

Początkowo, układ funkcjonalny zakładał dodatkowe podziały w postaci ścian działowych. Zdecydowaliśmy się je usunąć, aby uzyskać otwartą część dzienną z dużą ilością światła słonecznego. Dzięki temu zabiegowi po wejściu do mieszkania widoczna jest spora przestrzeń. Optycznie powiększa ją ściana w całości (razem z drzwiami) pokryta czarnym lacobelem, za którą znajduje się strefa prywatna. Salon jest wyraźnie oddzielony od części kuchennej wysoką zabudową, w której został ukryty szacht instalacyjny. Ciekawym rozwiązaniem, pozwalającym na oszczędność przestrzeni jest wyspa kuchenna połączona z blatem, który w razie potrzeby może być wysunięty i pełnić funkcję stołu dla sześciu osób.

To niewielkie mieszkanie kryje w sobie wiele oryginalnych i praktycznych rozwiązań, a przede wszystkim zachwyca niepowtarzalnym stylem dopracowanym w najdrobniejszych szczegółach.

/wizualizacje

02_JANA_KAZIMIERZA_28_02_2022
03_JANA_KAZIMIERZA_28_02_2022
01_JANA_KAZIMIERZA_28_02_2022
05_JANA_KAZIMIERZA_28_02_2022
06_JANA_KAZIMIERZA_28_02_2022
10_JANA_KAZIMIERZA_18_03_2022
02_JANA_KAZIMIERZA_29_03_2022
01_JANA_KAZIMIERZA_29_03_2022
01_JANA_KAZIMIERZA_1_03_2022
02_JANA_KAZIMIERZA_1_03_2022
03_JANA_KAZIMIERZA_1_03_2022
kategoria /wnętrza     lokalizacja /warszawa     wizualizacje /kael architekci     realizacja /2022
kategoria /wnętrza     lokalizacja /warszawa     wizualizacje /kael architekci     realizacja /2022
kategoria /wnętrza     lokalizacja /warszawa     wizualizacje /kael architekci     realizacja /2022

copyright © kael architekci 2019. All rights reserved.

kael architekci 2018  ©

copyright © kael architekci 2019. All rights reserved.

facebook   |   instagram   |   blog   |  contact

facebook   |   instagram   |   blog   |  contact